Σε έκθεση σκαφών στήσαμε περίπτερο

boot14_JV1120Είπαμε να συμμετέχουμε σε εκθέσεις τουριστικού περιεχομένου, αλλά να ξέρουμε και τι διαφημίζουμε. Αρκετά νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ρόδος, πήραν μέρος στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού ΒΟΟΤ που έγινε τον περασμένο μήνα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η έκθεση αυτή, όμως, είναι σχεδόν αποκλειστικά για τους φίλους του σκάφους και όλος ο χώρος καλύπτεται από σκάφη αναψυχής. Πολύ καλά κάναμε να δώσουμε το παρόν και να διαφημίσουμε τα νησιά μας, αλλά τι απαντήσεις άραγε έδιναν οι εκπρόσωποι μας στις ερωτήσεις για την ύπαρξη μαρίνων, για το κόστος παραμονής σε αυτές, για τις παροχές που δίνουν στα σκάφη και όλα όσα ενδιαφέρουν έναν κάτοχο σκάφους; Για την ιστορία δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της περιφέρειας για την παρουσία μας εκεί. «Στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού ΒΟΟΤ του Ντίσελντορφ της Γερμανίας η Ρόδος. Έκλεισαν εχθές, Κυριακή 26 Ιανουαρίου, οι πόρτες της διεθνούς έκθεσης θαλάσσιου τουρισμού ΒΟΟΤ στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ήταν παρούσα για πρώτη φόρα στην εν λόγω έκθεση, διαθέτοντας στους επαγγελματίες των νησιών της την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους προορισμούς τους σε ένα ιδιαίτερα όμορφο εκθεσιακό χώρο 2300 τ.μ. Το περίπτερο βρισκόταν στο HALL 3, στο οποίο εκπροσωπούνταν οι καταδυτικοί προορισμοί ανά τον κόσμο, και φιλοξενήθηκαν επιχειρηματίες του χώρου από τα νησιά της Σαντορίνης, της Νάξου, της Αμοργού, της Μήλου, της Ίου, της Κέας, της Λέρου καθώς και ο εκπρόσωπος της μαρίνας της Κω. Τα μηνύματα που ελήφθησαν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το μέλλον, καθώς οι Γερμανοί επισκέπτες έδειξαν ενδιαφέρον για το καταδυτικό προϊόν των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, το οποίο είναι ακόμα σχετικά άγνωστο στις ξένες αγορές.

«Ξεκίνησε μια καλή προσπάθεια για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού των νησιών μας και είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε συνεπείς στο μέλλον σε τέτοιου είδους συνέργειες με τους κατά τόπους επαγγελματίες, ώστε οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα μερίδιο από τη γερμανική καταδυτική τουριστική βιομηχανία. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η εν λόγω χώρα διαθέτει 3 εκατομμύρια εν δυνάμει ταξιδιώτες της ανωτέρω δραστηριότητας», τονίζει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, κα Ελευθερία Φτακλάκη.

Τέλος, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το Ελληνικό Προξενείο του Ντίσελντορφ διοργάνωσε μια εκδήλωση με Γερμανούς δημοσιογράφους και tour operators, στη διάρκεια της οποίας έγινε μια παρουσίαση των νησιών του Αιγαίου. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων, κος Δημήτρης Πασχαλίδης.»